Všetky výrobky sushi skladujte pri teplote do 5 stupňov Celzia a spotrebujte ihneď po doručení !
Vybrané jedlá môžu obsahovať: Ryža (ryža,voda, jedlá soľ,ocot), tuniak, tuniak údený, losos, losos údený (losos, koreniny, jedľá soľ), Grilovaný úhor (úhor, jedlá soľ, cukor, koreniny, olej) maslová ryba, omeleta (vajcia, olej, jedlá soľ), kreveta, uhorka, nakladaná reďkovka (reďkovka, jedlá soľ, ocot, cukor), avokádo, huby shitake, surimi (rybie mäso, karmín, pšenica, vajce), jedlá soľ, cukor,mlieko, majonéza (vajce, olej, jedlá soľ), pikantná pasta (paprika, voda, ocot, jedlá soľ, cukor) vyprážaná kreveta( kreveta, olej, pšeničná múka), strúhanka (múka,voda, jedlá soľ, vajce), pažítka, petržlenová vňať, smotanový syr (mlieko, jedlá soľ), sójová omáčka (sójové bôby, jedlá soľ, voda, glutaman sodný), wasabi (vodný chren, voda, ocot), zázvor (zázvor, voda, ocot, konzervanty). Výrobok obsahuje alergény.
Tamago - typická prekladaná vajíčková omeleta, ktorú charakterizuje jemne sladkastá chuť.
Oshinko - japonská nakladaná reďkovka so špecifickou chuťou, ktorá sa používa ako náplň do maki, prípadne do uramaki alebo na nigiri. Oshinko je veľmi obľúbené nielen do sushi, ale používa sa napríklad aj do čerstvých šalátov, alebo sa podáva k iným studeným japonským pokrmom.
Wakame šalát - makrobiotika našich čias včlenila morské riasy ako pravidelnú súčasť do jedálničku zdravých aj chorých. Hovorí sa, že práve vďaka morským riasam nepoznali ľudia v Číne a Japonsku v minulosti ani srdcové choroby, ani obezitu a mali krásne a kvalitné vlasy.
Avokádo - je to tropické ovocie pôvodom z Južnej Ameriky. Pod povrchom sa nachádza množstvo dôležitých vitamínov a iných potrebných látok. Dužina je nažltlá až zelená, má konzistenciu masla a chuťou tak trochu pripomína orechy. Priaznivo ovplyvňuje hladinu cukru v krvi, má vysoký obsah mastných kyselín a blahodarný vplyv na tráviaci trakt alebo nervovú sústavu. Avokádo je skutočným zdravým prekvapením.
Soba rezance - sú tenké japonské rezance vyrobené z pohánkovej a pšeničnej múky. Pohánka obsahuje rutín , ktorý má priaznivý vplyv na srdce, cievy a tráviace orgány. Pohánka dodáva silnú, teplú až prehrievajúcu energiu, je preto vhodná predovšetkým pre stravovanie v zimnom období .
Sklenené rezance - základom sklenených rezancov je škrob fazule mungo a voda. Tieto rezance sa vyrábajú veľmi tenké, sú skoro priesvitné a zvyčajne sa sušia vo zvitkoch. Sú vynikajúcim zdrojom vlákniny a obsahujú minimum tuku a sodíka.
Teriyaki omáčka - je lahodná omáčka z fermentovaných sójových bôbov, ktorá sa používa v mnohých ázijských kuchyniach. Je to nízkokalorický spôsob, ako pridať veľa chuti do jedla a zároveň môže byť súčasťou zdravej výživy, má jemnú orientálnu sladkastú chuť
Ryžové rezance - tieto rezance sú vyrobené z ryžovej múky a vody. Sú jemné, ľahké a keďže neobsahujú lepok uvítajú ich aj ľudia s celiakiou. Prakticky neobsahujú žiaden tuk a sú veľmi ľahko stráviteľné.
Panko strúhanka - panko je japonská strúhanka tradične používaná pri vyprážaní zeleniny, mäsa a rýb. Rozdiel medzi štandardnou a panko strúhankou, okrem spôsobu spracovania je aj to, že panko strúhanka je vyrobená z chleba bez použitia kôrky. Sú to veľké vzdušné vločky, ktoré dodajú jedlu ľahkosť a chrumkavosť.
Tom yum - tom yum je jednou z najpopulárnejších polievok v Ázii. Kľúčom k úspechu pri príprave je dosiahnuť harmóniu chutí použitých korenín a bylín. Práve táto kombinácia je prírodným liekom na prechladnutie a chrípku.
Tom ka - jemne pikantná kokosová polievka ochutená rôznym voňavým korením ázijskej kuchyne. Typickú chuť jej dodáva aj unikátna rastlina galangal výborná pre podporu trávenia a citrónová tráva známa svojimi antibakteriálnymi a detoxikačnými účinkami.
Zoznam alergénov
Zoznam alergénov zo dňa 1.2.2008 vydané Ministerstvom zdravotníctva a Ministerstvom pôdohospodárstva:
1. Obilniny obsahujúce lepok
2. Kôrovce, výrobky z nich
3. Vajcia, výrobky z nich
4. Ryby, výrobky z nich
5. Arašidy, výrobky z nich
6. Sójové zrná, výrobky z nich
7. Mlieko, výrobky z nich
8. Orechy ako lieskové orechy, vlašské orechy, kešu, pekanové orechy, mandle, pistácie
9. Zeler, výrobky z neho
10. Horčica, výrobky z nej
11. Sezamové semená, výrobky z nich
12. Oxid siričitý a siričitany koncentrácie vyššej ako 10mg/kg alebo 10mg/l - konzervanty
13. Vlčí bob, výrobky z neho
14. Mäkkýše, výrobky z nich