Vysvetlivky

Všetky výrobky sushi skladujte pri teplote do 5 stupňov Celzia a spotrebujte ihneď po doručení !

Vybrané jedlá môžu obsahovať: Ryža (ryža,voda, jedlá soľ,ocot), tuniak, tuniak údený, losos, losos údený (losos, koreniny, jedľá soľ), Grilovaný úhor (úhor, jedlá soľ, cukor, koreniny, olej) maslová ryba, omeleta (vajcia, olej, jedlá soľ), kreveta, uhorka, nakladaná reďkovka (reďkovka, jedlá soľ, ocot, cukor), avokádo, huby shitake, surimi (rybie mäso, karmín, pšenica, vajce), jedlá soľ, cukor,mlieko, majonéza (vajce, olej, jedlá soľ), pikantná pasta (paprika, voda, ocot, jedlá soľ, cukor) vyprážaná kreveta( kreveta, olej, pšeničná múka), strúhanka (múka,voda, jedlá soľ, vajce), pažítka, petržlenová vňať, smotanový syr (mlieko, jedlá soľ), sójová omáčka (sójové bôby, jedlá soľ, voda, glutaman sodný), wasabi (vodný chren, voda, ocot), zázvor (zázvor, voda, ocot, konzervanty). Výrobok obsahuje alergény

Tamago - typická prekladaná vajíčková omeleta, ktorú charakterizuje jemne sladkastá chuť.

Oshinko -  japonská nakladaná reďkovka so špecifickou chuťou, ktorá sa používa ako náplň do maki, prípadne do uramaki alebo na nigiri. Oshinko je veľmi obľúbené nielen do sushi, ale používa sa napríklad aj do čerstvých šalátov, alebo sa podáva k iným studeným japonským pokrmom.

Shitake - jedlá huba pochádzajúca z východnej ázie kde je už od dávna považovaná za nepostrádateľnú pochúťku kuchyne a bol jej taktiež pripisovaný veľký význam, ako liečivej huby. Dnes je obľúbená aj na starom kontinente nielen pre jej výbornú chuť, ale aj pre jej blahodárny vplyv na ľudský organizmus, ktorému dodáva energiu, posilňuje imunitný systém a pomáha krvnému obehu.
 
Udon - rezance vyrábané z pšeničnej múky, ktoré sa v ázijskej tradičnej kuchyni používajú aj do polievok, alebo sa zalievajú vývarmi. Pestré variácie použitia ale aj chuti závisia od oblasti, ale aj kultúry regiónov jednotlivých kuchýň. U nás sme napríklad zvyknutí podávať ich po väčšine ako cestoviny s kombináciou všetkých druhov mäsa. Zaujímavosťou je, že Udon sa v Japonsku podávajú v lete studené a v zime teplé a zálievky vždy odrážajú ročné obdobie.
 
Miso - miso polievku jedia tradične Japonci, ktorí sú známi svojou dlhovekosťou. K nám sa dostalo vďaka makrobiotickým receptom, ktoré polievku z misa odporúčajú ako liečivú. Miso je fermentovaná pasta, ktorá sa vyrába z ryže, jačmeňa a/alebo sóje, fermentačnej kultúry a soli. O mise sa píše ako o lieku takmer na všetko. Všeobecne je miso vhodné pri celkovej slabosti, na prehriatie organizmu, povzbudzuje životnú silu, podporuje zdravé trávenie a prirodzenú imunitu.U nás miso pastu nájdete okrem miso polievky aj v kuracej, či hovädzej hogayake.

Wakame šalát - makrobiotika našich čias včlenila morské riasy ako pravidelnú súčasť do jedálničku zdravých aj chorých. Hovorí sa, že práve vďaka morským riasam nepoznali ľudia v Číne a Japonsku v minulosti ani srdcové choroby, ani obezitu a mali krásne a kvalitné vlasy.

Avokádo - je to tropické ovocie pôvodom z Južnej Ameriky.  Pod povrchom sa nachádza množstvo dôležitých vitamínov a iných potrebných látok. Dužina je nažltlá až zelená, má konzistenciu masla a chuťou tak trochu pripomína orechy.  Priaznivo ovplyvňuje hladinu cukru v krvi, má vysoký obsah mastných kyselín a blahodarný vplyv na tráviaci trakt alebo nervovú sústavu. Avokádo je skutočným zdravým prekvapením.

Soba rezance - sú tenké japonské rezance vyrobené z pohánkovej a pšeničnej múky. Pohánka obsahuje rutín , ktorý má priaznivý vplyv na srdce, cievy a tráviace orgány. Pohánka dodáva silnú, teplú až prehrievajúcu energiu, je preto vhodná predovšetkým pre stravovanie v zimnom období .

Sklenené rezance - základom sklenených rezancov je škrob fazule mungo a voda. Tieto rezance sa vyrábajú veľmi tenké, sú skoro priesvitné a zvyčajne sa sušia vo zvitkoch. Sú vynikajúcim zdrojom vlákniny a obsahujú minimum tuku a sodíka.

Teriyaki omáčka - je lahodná omáčka z fermentovaných sójových bôbov, ktorá sa používa v mnohých ázijských kuchyniach. Je to nízkokalorický spôsob, ako pridať veľa chuti do jedla a zároveň môže byť súčasťou zdravej výživy, má jemnú orientálnu sladkastú chuť

Ryžové rezance - tieto rezance sú vyrobené z ryžovej múky a vody. Sú jemné, ľahké a keďže neobsahujú lepok uvítajú ich aj ľudia s celiakiou. Prakticky neobsahujú žiaden tuk a sú veľmi ľahko stráviteľné.

Panko strúhanka - panko je japonská strúhanka tradične používaná pri vyprážaní zeleniny, mäsa a rýb. Rozdiel medzi štandardnou a panko strúhankou, okrem spôsobu spracovania je aj to, že panko strúhanka je vyrobená z chleba bez použitia kôrky. Sú to veľké vzdušné vločky, ktoré dodajú jedlu ľahkosť a chrumkavosť.

Tom yum - tom yum je jednou z najpopulárnejších polievok v Ázii. Kľúčom k úspechu pri príprave je dosiahnuť harmóniu chutí použitých korenín a bylín. Práve táto kombinácia je prírodným liekom na prechladnutie a chrípku.

Tom ka - jemne pikantná kokosová polievka ochutená rôznym voňavým korením ázijskej kuchyne. Typickú chuť jej dodáva aj unikátna rastlina galangal výborná pre podporu trávenia a citrónová tráva známa svojimi antibakteriálnymi a detoxikačnými účinkami.

 

 

Zoznam alergénov

Zoznam alergénov zo dňa 1.2.2008 vydané Ministerstvom zdravotníctva a Ministerstvom pôdohospodárstva:

1. Obilniny obsahujúce lepok

2. Kôrovce, výrobky z nich

3. Vajcia, výrobky z nich

4. Ryby, výrobky z nich

5. Arašidy, výrobky z nich

6. Sójové zrná, výrobky z nich

7. Mlieko, výrobky z nich

8. Orechy ako lieskové orechy, vlašské orechy, kešu, pekanové orechy, mandle, pistácie

9. Zeler, výrobky z neho

10. Horčica, výrobky z nej

11. Sezamové semená, výrobky z nich

12. Oxid siričitý a siričitany koncentrácie vyššej ako 10mg/kg alebo 10mg/l - konzervanty

13. Vlčí bob, výrobky z neho

14. Mäkkýše, výrobky z nich